Arlanda express tecknar exklusivt ramavtal med ZetaDisplay för digitala skyltlösningar

ZetaDisplay, leverantör av digitala skyltlösningar, har påbörjat en ny resa med Arlanda express, flygplatståget mellan Arlanda flygplats och centrala Stockholm, och tecknat ett flerårigt exklusivt ramavtal för utveckling, driftsättning och tjänster inom digital signage.

Detta nya partnerskap innebär att Arlanda express kommer att byta till ZetaDisplays mjukvaruplattform för att hantera innehållsleverans ihela sitt skärmnätverk, uppgradera Arlanda express digitala skyltinstallationer ombord på tågen och byta ut alla reklamskärmar på Arlanda express egna stationer och plattformar, inklusive Arlanda Station.

Totalt rör det sig om cirka 250 nya installationer i en komplex tågtransportmiljö med särskilda regulatoriska tekniska, konceptuella och systemmässiga krav. ZetaDisplay har en stark historik av leveranser inom det affärskritiska segmentet Airport Express-tåg och till offentliga tågoperatörer, och företaget har redan nått framgångar med Flytoget, det norska Airport Express-tåget till Oslo flygplats, och även lösningar för svenska SJ.

Axel Nilsson, Arlanda express Chief Commercial Manager, förklarar:

”Under 2023 genomförde vi en omfattande strategisk översyn och identifierade behovet av en förnyelse och modernisering av befintliga digitala skyltlösningar och mjukvaruplattform. Främst såg vi behovet av ett samlat ägande av våra digitala skyltlösningar inklusive vårt DOOH-annonsnätverk. Efter en omfattande utvärdering valdes ZetaDisplay. ZetaDisplays team tog sig verkligen tid att förstå vår verksamhet och utvecklade en skräddarsydd lösning. Styrkan i lösningen är baserad på en kombination av mjukvaruplattform och specialiserad expertis inom tåg- och transportsektorn, kombinerat med attraktiva lösningar inom DOOH. Tillsammans med ZetaDisplay och vår nya mediaförsäljningspartner Cityreklam utvecklar och stärker vi nu både vår kundreseupplevelse och vår mediaaffär.”

Anders Olin, VD och koncernchef för ZetaDisplay kommenterar:

”När vi gick in i detta projekt hade vi tydliga utvecklingsambitioner för Arlanda Express baserat på vår mångåriga erfarenhet av liknande komplexa och tekniskt reglerade driftsmiljöer från andra Airport Express-tågoperatörer. Våra lösningar och tjänster kommer att skapa nya förbättrade förutsättningar för affärsvärde och utveckla kundupplevelsen inklusive ett moderniserat attraktivt DOOH-annonsnätverk, byggt på vår ledande mjukvaruplattform. Vi är oerhört stolta över att Arlanda express har valt oss som en långsiktig affärspartner och ser fram emot att ta de digitala skyltlösningarna för Arlanda express till nästa nivå genom hela kundupplevelseprocessen.”

För ytterligare information vänligen kontakta:

Robert Bryhn, CMO / Head of Communication
Mobile +46 709-80 20 80
E-Mail ROBERT.BRYHN@ZETADISPLAY.COM