Skip to main content Skip to search

Case

DNB New York

Introduktion

ZetaDisplay levererade en dynamisk innehållslösning för att säkerställa ett storslaget intryck vid ankomst till DNB:s nya toppmoderna regionala huvudkontor i Nordamerika. Kontoret är beläget på prestigefyllda 30 Hudson Yards, New York, där även Facebook och Warner Media huserar.

Digital Signage-displayer har framträdande placeringar i lobbyn, med interaktivt, engagerande och informativt innehåll för att optimera gästupplevelsen.

DNB definierar en ny typ av bankupplevelse och ser sig själva som ett ”teknikföretag med banklicens”. Detta återspeglas i designen av det nya kontoret, vilket har utvecklats till en dynamisk och besökarorienterad miljö, nyttjandes progressiva och teknikdrivna lösningar.

Utmaningar

DNB ville förbättra kommunikationen på arbetsplatsen genom att förbättra fokus och aktualitet för sina budskap. Man ville samtidigt öka personalens engagemang genom interaktiva funktioner och touchdisplayer.

Man ville också bibehålla fokus på hållbar utveckling med tonvikt på miljömässig, etisk och social hänsyn, såväl som dess norska rötter och kulturarv. DNB anses i många avseenden vara en ambassadör för Norge, en faktor som påverkar deras digitala kommunikation.

Med Hudson Yards höga profil i åtanke var visionen att skapa en minnesvärd ankomstupplevelse, engagerande och filmisk i kvalitet, men ändå funktionell och interaktiv. Med en lättanvänd CMS-lösning kunde DNB-teamet enkelt uppdatera sitt innehåll.

ZetaDisplay övervann utmaningarna med strikta protokoll för datasäkerhet för att leverera denna innehållslösning.

Lösning

Vad gjorde vi?

Gäster och personal möts av en 3,5 x 2 meter stor interaktiv LED-display och registrerar sin ankomst på en intilliggande pekskärm på 0,75 x 1,2 meter.

Den stora displayen har alternativ för att förvandla sin omgivning med ”SlowTV”-innehåll från Norway Live, inklusive realtidsvyer av ikoniska nordiska sevärdheter så som t.ex. norrsken. Detta går hand i hand med DNB:s norska arv och dess varumärkesbudskap “Powered By Nature”.

Utöver väder, lokaltrafik och börsdata inkluderar innehållsurvalet även 18 olika live-nyhetsflöden. Dessa väljs via en världskarta med zoomfunktion som låter gästerna bläddra i de lokala och globala urvalen.

Kontoret är LEED Gold och WELL-certifierat för att främja personalens hälsa och välbefinnande och ett Wellness-flöde visar luftkvalitetsdata på hela kontoret. Den imponerande LED-displayen passar även för evenemang och möten för hela organisationen, liksom klient-och cocktailevenemang.

Engagemang

En gamification-modul möjliggör kontroll av LED-displayen genom AirConsole, där användares telefoner fungerar som kontroller vid livespelande på displayen.

Pekskärmen integreras också med DNB:s bokningssystem för arbetsplatser på kontoret, så att anställda kan checka in till ett skrivbord när de anländer för dagen.

För innehållshantering skapade ZetaDisplay ett skräddarsytt CMS-gränssnitt med sin egenutvecklade Engage+-mjukvara specifikt för DNB:s unika lösning. Detta inkluderar integrationer för gamification, nyheter i realtid, SlowTV-flöden och skrivbordsbokning för anställda. Företagsnyheter kan enkelt uppdateras med fördesignade mallar.

Resultat

Gäster och besökare av DNB på Hudson Yards hävdar att detta är ett av de mest tekniskt avancerade kontoren på Manhattan, vilket inte säger lite i en stad känd för att vara en av de mest drivna och progressiva platserna i världen.

Systemet blandar affärsmeddelanden med varumärkeskommunikation och kulturellt innehåll. Det målar upp en dynamisk bakgrund till kontoret, vilken audiovisuellt visar upp DNB, dess bransch-och affärsfokus, övergripande strategier och varumärkesvärden.

Den spektakulära lobbylösningen hjälper till att skapa en konsekvent och engagerande upplevelse av DNB. Den förhöjer atmosfären och balanserar vackert kontrasten mellan New York City och företagets skandinaviska rötter.

Upplevelsen omvandlar väntetid till värdetid genom att tillhandahålla aktuell information med en kombination av redaktionellt och automatiskt genererat innehåll. Installationen skapar en långvarig och framtidssäkrad kommunikationslösning.

VILL DU VETA HUR VI KAN HJÄLPA DIG MED DIGITAL SIGNAGE?

FYLL I FORMULÄRET NEDAN SÅ KONTAKTAR VÅRA SÄLJARE DIG.